fallback

Бивш областен управител ще строи в Шумен мол и жилища за 80 млн. лв.

Жилищен комплекс ще бъде изграден и на мястото на недействащото летище в града

12:27 | 26.04.07 г.

„Виа Мондеа” ООД е заявила пред община Шумен намерение да построи търговски комплекс от типа мол на мястото на Мотостадиона. Това стана ясно от докладна записка до Общинския съвет за одобряване на предварителния проект за общ градоустройствен план.

Управляващ на софийската фирма е бившият областен управител на Шумен Владимир Владов.

Виа Мондеа” е обещала инвестиция от 80 млн. лв. в изграждане на жилищен комплекс и мол. В момента теренът е с предназначение спорт.

Според информационната система “ДАКСИ” фирмата има предмет на дейност “консултации по управлението и стопанската дейност”. Нейни собственици са с 20% “Хърсев и Ко”, която се занимава с финансови и брокерски услуги, и строителната “ДИЛ Строй”, която държи 80% от капитала.

Имотът бе купен през май 2004 г. чрез пряко договаряне със собственика – Министерството на отбраната, за 203 хил. лева без ДДС. Теренът в местността “Лагера” е с обща площ 55 дка.

От друга докладна записка става ясно, че на мястото на недействащото летище пък ще бъде изграден жилищен комплекс с магазини и офиси. Намерението е на “Куадра” АД. Фирмата е собственост на “ИММОБИЛО” – Варна, с предмет на дейност също “консултации по управление и стопанска дейност”. Площта на обекта е общо 670 дка. Той бе продаден от Министерството на отбраната в края на миналата година за близо 700 хил. лева.

Авторът на докладните записки – кметът Веселин Златев, предлага да се уважат молбите с инвестиционни намерения и на двете фирми, но при спазване на градоустройствените показатели и предвиждане в терените за жилищно строителство на обекти за спорт и терени за озеленяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:42 | 14.09.22 г.
fallback