fallback

В Албена вече ще се плаща за паркинг при престой над 30 минути

Гостите на хотели получават пропуск срещу 5 лева, за да могат да паркират личните си коли

17:12 | 11.04.07 г.
Автор - снимка
Създател

Леки и товарни автомобили, които пребивават повече от 30 минути в курорта "Албена", от днес до края на сезона ще плащат за паркинг, съобщиха от черноморския комплекс.

Таксата се плаща на изхода на централния контролно-пропускателен пункт, като за лека кола тя е по 2 лева за денонощие през април, по 3 лева - през май, и по 4 лева - през останалото време до края на септември.

Шофьорите на автобуси и товарни автомобили през целия сезон ще плащат по 10 лева.

Гостите на хотели получават пропуск срещу 5 лева, за да могат да паркират личните си коли. Пропускът важи независимо колко нощувки е резервирал туристът.

Летовниците могат да ползват и два безплатни паркинга - край автогарата и до хотел "Лазур" в т. нар. горна зона на комплекса.

Колите на таксиметрови фирми, които нямат сключен договор с "Албена"-АД, са с право само на 20-минутен гратисен престой във ваканционното селище. Ако останат повече време, трябва да платят по 10 лева.

Албена въвежда и абонаментни карти за служители, работници и наематели на обекти, които са на различна стойност според периода.

Акциите на туристическото дружество поевтиняха днес с 0,06 на сто до средна цена от 101,93 лв. при прехвърлени 812 дяла.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:09 | 29.08.22 г.
fallback