fallback

Община Търговище събра над 1 млн. лв. от продажба на имоти

Португалска компания ще строи завод за корк на терен от 40 дка с цена 36 хил. лв.

09:34 | 30.03.07 г.

Близо 1,1 млн. лв. е получила община Търговище от продажби на 15 имота през последните месеци, съобщи шефът на ресорния отдел Стоян Станчев. Средствата ще бъдат вложени в ремонти на улици, училища и обществени обекти.

Сред най-атрактивните сделки единствена с чуждестранно участие е приватизацията на 40 дка земя за 36 хил. лева. Теренът е на главния път Търговище – Шумен, близо до село Васил Левски. Португалци, които са собственици на предприятието “Винпром сервиз Португалия корк” (разположено в съседното село Надарево), ще строят там фабрика за корк.

При първоначална цена от 10 хил. лева търгът за сградата на училището в с. Александрово е приключил при цена 56 хил. лв. Сумата е била дадена от бизнесмен, който смята да приспособи сградата в център за селски туризъм. За същата дейност ще бъде приспособено и училището в с. Мировец. Там за сграда от 200 кв. м и 25 дка земя инвеститор е платил 25 хил. лв.

Най-много пари в общината е вкарал ЕТ “Мекс”, който вложи 310 хил. лв. в недовършено хале на бившия завод за корабни елементи “Неделчо Камов” в Търговище. На площ от 23 дка предприемачът ще строи фабрика и складове.

За приватизация през тази година са предвидени 6 общински обекта, от които се очакват общо 770 хил. лв., каза г-н Станчев. На пазара ще бъде предложена конната база край кв. “Калково”, която в момента не функционира. Тя разполага с 40 дка земя и сгради и е с първоначална цена от 255 хил. лв. На 300 хил. лв. е оценен терен от 10 дка в кв. “Запад 3”, който е предназначен за мултифункционален комплекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:30 | 14.09.22 г.
fallback