fallback

Златни пясъци свиква ОСА за покупката на два търговски обекта

Продавач на обектите е Златни АД, собственик на 63,84% от капитала на Златни пясъци АД

17:49 | 13.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Златни пясъци АД свиква Общо събрание на акционерите на 27 април тази година, на което ще бъде гласувана покупка на търговски обекти в курортния комплекс Златни пясъци. Това съобщиха днес от Българска фондова борса – София.

Продавач на обектите е Златни АД, собственик на 63,84% от капитала на Златни пясъци АД.

На събранието ще бъде гласувана покупката на двуетажната сграда на ресторант „Дионисос“ с разгъната застроена площ от 1 240 кв. м. Пазарната оценка на търговски площи със сходно предназначение и местонахождение в курортния комплекс е 2 200 евро на кв. м. Предлаганата покупна цена на обекта е 2,7 млн. евро (2 177 евро на кв. м.) без ДДС. Плащането ще бъде уговорено разсрочено, като част от задължението на Златни пясъци АД за плащане на цената ще се прихване срещу стари непогасени задължения на Златни АД, се казва още в съобщението.

Също така ще се гласува покупка на снекбар "Кривата липа" в курорта, с разгъната застроена площ от 123,70 кв. м., за сумата от 280 хил. евро (2 263 евро на кв. м.). Пазарната цена на подобни обекти в комплекса е около 2000 - 2100 евро за кв. м.

Акционерите на Златни пясъци АД ще гласуват за отпускане на финансиране под формата на договор за заем до 100 хил. лв. на Акваполис ООД. Дружеството е учредено с участието на Златни АД и Златни пясъци АД, което притежава 33% от неговия капитал, с цел изграждане на атракционен комплекс "Аквапарк" на територията на курортния комплекс Златни пясъци.

Заемът се отпуска с цел покриване на експлоатационни разходи във връзка с подготвяне на сезон 2007 и обслужване на разходи за лихви по банкови кредити в периода, когато поради сезонния характер на дейността дружеството не реализира приходи. Кредитът ще бъде със срок от 1 година и лихва 8% годишно. Условията съответстват на пазарните лихвени условия по банкови кредити, съобщават още от Златни пясъци АД.

В дневния ред на събранието е предвидено и гласуване на решение за създаване на резерви за дарения, спонсорства и отпускане на помощи за 2007 година в размер на 50 хил. лв. и овластяване на Съвета на директорите за разпореждане със средствата от резервите. Акционерите ще гласуват и за разпределение на финансов резултат.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Златни пясъци АД, даващи право на глас в Общото събрание, е 11 април 2007 година. При липса на кворум събранието ще се проведе на 18 май тази година при същия дневен ред.

Днес по позицията на Златни пясъци бяха прехвърлени 18 акции, при което цената им отчете лек ръст от 0,72% до 14,03 лв. за брой.

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:11 | 31.08.22 г.
fallback