fallback

Бургас търси спешно 330 хил. лв. за ремонт на стари сгради

През последните 15 години в бюджета на Областна администрация Бургас не са отпускани средства за ремонт на сградите държавна собственост

12:09 | 12.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Областният управител на Бургас Любомир Пантелеев поиска спешно 330 хил. лв. за ремонт на стари сгради държавна собственост. Искането си Пантелеев направи с писмо, изпратено до министрите на държавната администрация и държавната политика при бедствия и аварии.

През последните 15 години в бюджета на Областна администрация Бургас не са отпускани средства за ремонт на сградите държавна собственост.

Повечето от тях са строени в началото на миналия век, тяхното състояние непрекъснато се влошава и те се превръщат в потенциално опасни, посочва областният управител.

Има сериозни нарушения по конструкцията, изключително лошо е състоянието на фасадите и балконите, с не малко случаи на откъртване и падане на части от архитектурните елементи, пише още в писмото си Пантелеев.

В изпълнение на заповед от септември 2006 г. на министъра на държавната политика при бедствия и аварии беше установено, че на територията на Бургаска област има 15 потенциално опасни сгради под управлението на областния управител. За шест от тях основният ремонт е спешен и следва да се премине към възлагане на проекти за укрепване и незабавни ремонтни работи.

Областният управител настоява да бъдат осигурени 330 хил. лв., от които 20 хил. лв. за изготвяне на проекти и 310 хил. лв. за ремонт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:37 | 01.09.22 г.
fallback