fallback

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ намалява тавана на разходите за управление

Промените, които ще бъдат гласувани на Общото събрание на акционерите на 20 март, предвиждат понижение на тавана от 15% на 6,5% от активите

12:31 | 07.03.07 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ ще гласуват промени в устава, които намаляват тавана на разходите за управление и обслужване, съобщиха от дружеството.

Промените, които ще бъдат гласувани на Общото събрание на акционерите на 20 март, предвиждат понижение на тавана от 15% на 6,5% от стойността на активите за съответната година.

Разходите за управление включват възнагражденията на членовете на Съвета на директорите на дружеството, на обслужващите дружества, на регистрирания одитор, оценителите и банката-депозитар за съответната година. Те ще могат да надхвърлят зададения лимит само в случай че компанията продаде собствен недвижим имот, като превишението не може да надхвърля 15% от реализираната печалба от продажбата.

По думите на изпълнителния директор на компанията Маню Моравенов, промените са съобразени с мащаба, който ФеърПлей Пропъртис достигна през последната година.

Стойността на активите на дружеството достига 72,61 млн. лв. към края на миналата година спрямо 480 хил. лв. за 2005. Дружеството приключи 2006 с нетна печалба от 841 хил. лв.

От началото на днешната търговска сесия общо 3 500 акции на ФеърПлей Пропъртис смениха своя собственик. Цената им остана без промяна на ниво от 1,11 лв.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:58 | 09.09.22 г.
fallback