fallback

Наеха 50% от площите в Mall Plovdiv, центърът отваря през есента на 2008

Предвижданията са до края на 2007 г. или началото на 2008 г. обектът да бъде отдаден под наем на 100%

12:18 | 21.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

Половината от търговските площи в бъдещия Mall Plovdiv вече са заети. Това съобщиха от екипа, който реализира проекта, чието управление бе поверено  на бившия маркетинг мениджър на столичния Mall of Sofia.

Квадратурите на магазините варират от 20 кв. м до над 3000 кв. м, а площите на ключовите наематели, които вече подписаха договори, са над 3000 кв. м (за Cinema City), 2400 кв. м (Пикадили), 1500 кв. м (Техномаркет), над 650 кв. м (Happy). Договорите са дългосрочни – между 5 и 10 години. Цените на площите не могат да бъдат уточнявани, защото те варират в зависимост от конкретния наемател, неговата дейност, оборот и предназначението на обекта, обясни за Investor.bg Надя Рангелова, маркетинг мениджър на Mall Plovdiv. В момента се водят преговори и с много други компании, като целта е да бъде подготвен най-правилният маркетинг микс между предлаганите марки в търговския център. Част от наемателите ще бъдат същите като в Mall of Sofia, има и нови компании, както и такива, които желаят да присъстват на няколко места и в момента обмислят кои са най-подходящите локации за тях.

Общата наемна площ на търговския център, в който не са предвидени офиси, е 22 хил. кв. м, а инвестицията в комплекса е 45 млн. евро. Той се строи върху терен от 17 дка, намиращ се на кръстовището на бул. “Свобода” и ул. “Перущица”, в непосредствена близост до Братската могила и Гребната база.

В момента тече конкурс за главен изпълнител на обекта, каза още Рангелова, като поясни, че кандидати са 10-12 компании. До момента е изградена цялата инфраструктура около търговския център - направени са две нови улици, водопровод, канализация и др.

Самият мол се очаква да бъде завършен догодина и да отвори врати за посетители през есента. Предвижданията са до края на 2007 г. или най-късно до началото на 2008 г. Mall Plovdiv да бъде 100% отдаден под наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:05 | 02.09.22 г.
fallback