fallback

Търговски център за 8 млн. евро отваря на 1 март в Пловдив

Центърът носи името “Гранд” и в него има 200 търговски обекта, както и 45 офиса

09:54 | 21.02.07 г.

Първият голям търговски център на пловдивската улица “Капитан Райчо” ще отвори врати след броени дни – на 1 март. Инвеститор е фирма ПТ холдинг, а стойността на обекта е близо 8 милиона евро. Общата му разгъната застроена площ е 27 000 квадратни метра.

Улицата, на която се намира обектът, започва от източната страна на емблематичния хотел “Тримонциум Принцес”. По нея в продължение на 15 години работеха стотици грозни сергии.

Центърът носи името “Гранд” и в него има 200 търговски обекта, както и 45 офиса. Магазините са с площ от 25 до 100 квадратни метра. В подземието на 14 февруари пръв започна работа хипермаркетът от веригата “Сани”, чийто собственик е Антони Уваков. Обектът разполага със собствен паркинг за 120 автомобила.

Няма непродаден квадрат в центъра, всичко се изкупи отдавна, увери Стойчо Марков. Той е секретар на сдружението на търговците от “Капитан Райчо”. Част от собствениците на магазини са обявили, че ги отдават под наем. Магазините на партера и на първо търговско ниво вече са ангажирани. Все още се търсят наематели на второ търговско ниво.

„Средствата за изграждането на „Гранд” са осигурени от Първа инвестиционна банка, която ще отвори свой офис тук”, заяви Стойчо Марков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:53 | 13.09.22 г.
fallback