fallback

БенчМарк Фонд Имоти купи имот с площ 450 кв. м в центъра на София

Върху имота ще бъде изградена търговско-административна сграда

10:15 | 15.02.07 г.

БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е сключило окончателен договор за покупка на имот в центъра на София на бул. Раковски №124 (ъгъла с ул. Рачо Димчев), съобщиха от дружеството.
Сделката включва парично плащане и обезщетение на собствениците, като от БенчМарк не дадоха информация за нейната стойност.
Плановете на ръководството на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ са за изграждане на търговско-административна сграда. Разгърнатата застроена площ, която може да бъде постигната според градоустройствените параметри, е около 4000 кв. м. Парцелът е 450 кв. м и позволява сключено застрояване (покриване на съседните калкани).
Стойността на сделката е платена със собствени средства, а за изграждането на новата сграда ще бъде използвано дългово финансиране.
Това е петият проект, който влиза в портфейла на БенчМарк Фонд Имоти. Дружеството със специална инвестиционна цел ще бъде извадено от базата на BG40, считано от 26 февруари.
От началото на търговската сесия все още няма сключени сделки с акциите на дружеството. Въведени оферти за покупка има при цена 1,362 лв., а за продажба – на 1,42 лв.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:23 | 12.09.22 г.
fallback