fallback

Над 200 милионери в евро в Черна гора от продажба на наследствени имоти

Цената на кв. м се движи от 200 евро по скалистата част на брега до 1 000 евро, когато става дума за по-малки, атрактивни парцели

11:19 | 01.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

По Адриатическото крайбрежие на Черна гора – туристически регион, където живеят по-малко от 200 хил. души, по неофициални данни има над 200 милионери, при това в евро, пише сръбският вестник “Вечерне новости”. Милионите са натрупани не от туризма или друг вид бизнес, а от продажба на наследствени имоти – на парцели по крайбрежието, на стари и нови къщи, както и на апартаменти.

Продажбите, които започнаха преди няколко години, но през миналата и в началото на тази година достигнаха своята кулминация, тръгнаха от най-тесния пояс покрай пясъчния плаж. След това интересът се пренасочи към стръмните склонове покрай брега. Най-многобройните купувачи са руснаците и англичаните. Цената на квадратен метър се движи от 200 евро по скалистата част на брега до 1 000 евро, когато става дума за по-малки, атрактивни парцели на остров Свети Стефан, в отделни части на Бечич и Будва.

Според експерти в сектора цените на имотите в страната ще продължават да се увеличават заради очаквания ръст в туристическия сектор, който обещава значително развитие на пазара. Изследване на Световната туристическа организация показва, че през следващото десетилетие туризмът на Черна гора ще отбележи най-голям растеж в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:28 | 03.09.22 г.
fallback