fallback

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ приключва 2006 година с печалба от 841 хил. лв.

Общите приходи от продажби за първата пълна финансова година за дружеството възлизат на 2,45 млн. лв.

12:08 | 31.01.07 г.
Автор - снимка
Създател

Първата си пълна финансова година ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ приключи с нетна печалба от 841 хил. лв., съобщиха от дружеството. Общите приходи от продажби за миналата година възлизат на 2,45 млн. лв. според неодитирания отчет, а средната доходност от реализираните продажби към момента е 35%.

Преобразуваният по реда на Закона за дружествата със специална инвестиционна цел финансов резултат обаче е отрицателен, което не позволява на ФеърПлей Пропъртис да разпредели дивидент за изминалата година.

„Счетоводни стандарти за начина на отчитане на авансовите плащания, а не липсата на постъпления са причина през 2006 година да не може да бъде разпределен дивидент. Годишната печалба е формирана от нотариалното прехвърляне само на 7 апартамента, а към края на декември 2006 година компанията е сключила общо 109 договора за продажба, по които са постъпили плащания на обща стойност от 9,3 млн. лв. От тях 6,5 млн. лв. са авансови вноски, които ще бъдат отчетени като приход заедно с допълнителните плащания през 2007, когато е предвидено имотите да бъдат прехвърлени нотариално”, каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

Общата стойност на извършените от дружеството инвестиции достигна 63,9 млн. лв. до януари 2007 година, а сключените договори за продажба са вече 121.

„Голямата стойност на инвестициите се дължи както на привлечения капитал под формата на банков и облигационен заем, така и на постъпленията от авансови вноски по сключените договори за продажби на апартаменти”, допълни Моравенов.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ осъществи три увеличения на капитала до 50,7 млн. лв. и емитира една облигационна емисия от 4 млн. евро в рамките на изминалата година. Основен акционер в дружеството е ФеърПлей Интернешънъл АД с дялово участие от 74%.

От началото на днешната търговска сесия до момента по позицията бяха прехвърлени 470 акции, като цената им остана без промяна на ниво от 1,03 лв. за брой.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:57 | 08.09.22 г.
fallback