fallback

Строят общински магазини за 65 хил. лв. в Шумен

Магазините ще бъдат в северната част на градското тържище, където вече има изграден един етаж с търговски обекти

15:51 | 24.01.07 г.

Пет нови магазина за промишлени стоки смята да построи шуменската фирма “Общински пазари” ЕАД. Те ще бъдат в северната част на градското тържище, където вече има изграден един етаж с търговски обекти, съобщи управителят Тодор Тодоров.

Новите магазини ще се надградят върху тях, но ще гледат към главната улица “Мадара”. Фирмата ще вложи 65 000 лева собствени средства в тухления строеж. Въпреки че е планирано строежът да завърши в началото на април 2008 г., вече има кандидати, които искат да наемат магазините, съобщиха от фирмата. Търговците ще плащат по 200 лв. на месец за всеки от обектите.

„Магазините са първата част от инвестиционните ни намерения, според които пазарът до няколко години трябва да стане цялостен търговски център. Тук клиентите ще намират не само зеленчуци и плодове, а и всякакви стоки за бита – от играчки до дрехи”, заяви управителят на “Общински пазари” – Шумен Тодор Тодоров.

Дружеството “Общински пазари” е на второ място по печалба сред общинските фирми в Шумен. От отдаване под наем на 140-те маси и магазини през 2006 г. са събрани 220 000 лева приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:17 | 04.09.22 г.
fallback