fallback

Провали се проект за офис сграда в Букурещ за 100 млн. евро

Немска компания не е успяла да постигне споразумение за публично-частно партньорство с местните власти в румънската столица

13:32 | 04.01.07 г.

Немската компания за недвижими имоти TriGenius се е отказала от проект за изграждане на офис сграда в Букурещ за 100 млн. евро, съобщи електронното румънско издание Ziarul Financiar.
TriGenius не е успяла да постигне споразумение за публично-частно партньорство с местните власти в Букурещ.
Офис сградата - Bucharest Business Tower, е трябвало да има 28 етажа над земята и 5 подземни етажа с обща площ 90 хил. кв. м. Проектът е предвиждал също в сградата да бъдат разположени амфитеатри, плувни басейни, един мол, и петзвезден хотел.
Миналия месец стана ясно, че Premiumred Real Estate Development, подразделение за недвижими имоти на австрийската група Volksbank, планира да инвестира между 300 и 400 млн. евро през следващите пет години в проекти в Румъния.
Също така базираната в Полша строителна и инвестиционна компания Global Trade Center смята да инвестира 450 млн. евро в сектора на недвижими имоти в Румъния през следващите две години.
Според изследване на щатската агенция за недвижими имоти Cushman & Wakefield България и Румъния ще регистрират най-голям ръст на търговските си площи в Европа до края на 2007 г., като за 12-те месеца след присъединяването на двете страни към ЕС прогнозираното увеличение на търговските площи в тях е над 150%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:56 | 06.09.22 г.
fallback