fallback

Започна строителството на първия мол в Пловдив

Mall Plovdiv ще е разположен върху терен от 17 дка, а инвестицията в него надхвърля 40 млн. евро

15:54 | 18.12.06 г.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков направи днес първа копка на първия мол в Пловдив. Инвеститорите в лицето на Дорон Авив, президент на компанията Авив Груп, Муки Гредингер, главен директор на Синема Сити Интернешънъл, и пловдивският съдружник на този обект – строителният предприемач Димитър Язов, вградиха в основана на търговско развлекателния комплекс капсула на времето. В нея те поставиха вестници с днешна дата – 18 декември 2006 г., евромонета, както и компактдиск с проекта на мола.

По думите на министър Петков строителството на Mall Plovdiv е изключително важно заради три параметъра – ще се осигури работа на 1 000 човека, голямата инвестиция е знак, че Българя е стабилна държава, а и „вдигането на мола ще вдигне и самочувствието на пловдивчани“.

Строителството на корпуса на търговския център ще започне от февруари догодина. Преди това строителите трябва да изградят водопроводите и канализацията, както и вътрешните пътища. В момента тече конкурсът за избиране на главен изпълнител на обекта, заяви Димитър Язов.

Mall Plovdiv ще е разположен върху терен от 17 дка, който е в непосредствена близост до Братската могила и Гребната база. Планираната инвестиция надхвърля 40 млн. евро. Разгънатата застроена площ е над 45 000 квадратни метра.

Комплексът ще включва над 100 търговски обекта с различно предназначение. На партера е предвиден голям супермаркет, открито кафене, аптека, банков офис, мобилен оператор, ателие за химическо чистене, магазини за мода и аксесоари. На първия етаж акцент ще бъде модата. На същото ниво ще има и голям магазин за бяла и черна техника. Вторият етаж е предназначен за забавления. Тук ще има заведения за бързо хранене, голям ресторант с открита тераса, книжарница, мултиплекс с 11 кинозали на международния кинооператор Синема Сити. Предвидени са над 700 паркоместа. Още преди първата копка вече са договорени 40 на сто от бъдещите търговски площи, уверяват инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:03 | 09.09.22 г.
fallback