fallback

Откриха първия голям търговски комплекс в Търговище

Сградата е разположена на площ от 4 600 кв.м и се намира на един от входовете на Търговище по пътя София-Варна

17:05 | 14.12.06 г.

Първият голям търговски комплекс бе открит в началото на тази седмица в Търговище. Той се намира в новоизграждащия се кв. „Запад 3” на града. „Изграждането на търговския комплекс е добро начало на мащабни инвестиционни намерения, които ще трябва в бъдеще да превърнат тази доскоро пустееща част от града в голям търговски център“, заяви при откриването на обекта кметът на Търговище д-р Красимир Мирев.

Сградата е разположена на площ от 4 600 кв.м и се намира на един от входовете на Търговище по пътя София-Варна – непосредствено до бензиностанция ОМV. Търговският център е изграден със средства на Мебелстил ООД, като впоследствие част от помещенията в него са закупени от фирмите „Лора Х 2”, „Аладин” и аптеки “Д-р Папуров”. Стойността на първоначалната инвестиция не се уточнява, като вложената сума за участие в комплекса от„Лора Х 2” е 1,8 млн. лв., от „Аладин” - 1,25 млн. лв., а от аптечната верига – около 1 млн. лв.

Сградата, чието строителство е завършено за седем месеца, събира “Супермаркет 3” на “Лора Х2”, чиито магазини са част от веригата СВА, шоу-рум за мебели на “Мебелстил”, магазин за бяла и черна техника на “Аладин”, аптека от веригата “д-р Папуров” и кафе-бар “Лайфстайл” (също собственост на “Мебелстил”).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:04 | 13.09.22 г.
fallback