fallback

Хелт енд Уелнес АДСИЦ още няма конкретен проект, ще инвестира в хотели

Търговията с правата, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на дружеството, започва на 18 декември

13:24 | 14.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Хелт енд Уелнес АДСИЦ ще инвестира основно в имоти с хотелско предназначение, в това число хотели, пансиони, курортни и вилни селища, става ясно от проспекта на дружеството, публикуван на сайта на БФБ – София.

Компанията се намира в начален стадий на своето развитие и към момента все още няма взето решение за реализация на конкретен инвестиционен проект, се посочва още в документа. В ход е процес на предварително проучване и оценка на различни инвестиционни възможности.

С цел диверсификация на портфейла на дружеството се предвижда и придобиване на имоти с бизнес и търговско предназначение, жилищни, обществено обслужващи, производствени, складови, спортни и развлекателни функции, земеделска земя и др.

От Хелт енд Уелнес очакват запазване на положителните тенденции на пазара на недвижими имоти в страната като цяло. Според проспекта на компанията, значителни перспективи има в сегмента на СПА курортите и селския туризъм.

Търговията с правата, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на Хелт енд уелнес АДСИЦ, започва на 18 и ще приключи на 22 декември. За записване са предложени 22 500 акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 10 лв. Към момента капиталът на дружеството е 750 хил. лв., като се очаква след увеличението да достигне 975 хил. лв.

От компанията очакват нетните приходи от увеличението да са на обща стойност близо 221 хил. лв. след приспадане на разходите по публичното предлагане в размер на 0,19 лв. на акция, в това число 0,09 лв. възнаграждение на инвестиционния посредник Ти Би Ай Инвест ЕАД.

Учредители на дружеството са Аквафинанс ЕООД с 40%, ДФ Ти Би Ай Динамик с 20%, ДФ Ти Би Ай Хармония и Имо Актива ЕООД с по 10%, а ТЦ Имоти ЕООД и Дуковци ООД имат съответно по 13,34 и 6,66 на сто от капитала.

Свързани компании:

Хелт енд уелнес АДСИЦ(4H8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:41 | 14.09.22 г.
fallback