fallback

Инвест Пропърти АДСИЦ ще увеличава капитала си до 5,85 млн. лв.

Към момента капиталът на компанията е в размер на 650 хил. лв.

16:57 | 06.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

С решение на съвета на директорите на Инвест Пропърти АДСИЦ дружеството планира да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 5,85 млн. лв., става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

За целта ще бъдат издадени 5,2 млн. права, като съотношението между издадените права и новите акции е 1/8. Присвоеният борсов код на издадените права е R3INVE, а капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 млн. акции.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Първа Финансова Брокерска Къща, а набирателната сметка е открита в ТБ Интернешънъл Асет Банк. Новите акции ще са с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

Конкретните дати за търговия с правата, записване на акции и датата на аукциона за неизползваните права ще бъдат оповестени допълнително, се казва още в съобщението.

Вчера стана ясно, че дружеството е закупило имот във Враца за сумата от 427 хил. лв. Инвест Пропърти АДСИЦ има проект за строеж на жилищен комплекс в центъра на Враца, както и за изграждане на два индустриални парка във Враца и във Видин.

До момента по позицията е сключена само една сделка със 150 хил. акции на цена от 1,15 лв. на 28 ноември.

Свързани компании:

Инвест Пропърти АДСИЦ-Враца(INVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:00 | 07.09.22 г.
fallback