fallback

Над 2 млн. лв. за община Ветрино

Във Ветрино няма условия за развитието на селски туризъм, затова усилията са насочени към отдаване под наем и продажба на земя

10:16 | 20.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 2 млн. лв. по програма САПАРД спечели община Ветрино във Варненска област. Това съобщи кметът на общината Димитър Димитров на среща с областния управител на Варненска област Петър Кандиларов.

Парите ще се използват за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, корекция на деретата след наводненията от миналата година и доизграждане на многофункционален културно-информационен център.

Ресурсите на Ветринска община са каменна кариера и земеделска земя. Кметът Димитров си дава ясна сметка, че във Ветрино няма условия за развитието на селски туризъм, затова насочва усилията си към отдаване под наем и продажба на земя.

Една успешна сделка вече е финализирана. Това е продажбата на голям масив между с. Ветрино и гр. Провадия. Той се продаде за 1,2 млн. лв. при първоначална тръжна цена от 400 хил. лв. По всяка вероятност там ще бъде изградена оранжерия за зеленчуци.

Във Ветрино има 14 000 дка земя, от които 7 000 дка - обработваема. Кметът добави, че има желание да привлича инвеститори чрез още продажби, които пък да доведат до отваряне на нови работни места в общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:36 | 09.09.22 г.
fallback