fallback

Фонд за земеделска земя Мел Инвест АДСИЦ ще тегли кредит за 800 хил. лв.

Падежът на заема е на 28 февруари 2007 година, като погасяването ще се осъществи чрез набраните парични средства от предстоящото увеличение на капитала на фонда

12:40 | 18.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Фонд за земеделска земя Мел Инвест АДСИЦ има одобрен целеви мостов кредит от Пиреос Банк АД в размер на 800 хил. лв., съобщи БФБ – София.

Падежът на заема е на 28 февруари 2007 година, като погасяването ще се осъществи чрез набраните парични средства от предстоящото увеличение на капитала на фонда. Кредитът ще бъде използван за покупка на земеделска земя, се казва още в съобщението.

Мостовият кредит представлява схема, при която за обезпечение на заема служи както имотът, подлежащ на закупуване, така и част от друг притежаван имот, като предимство е избягването на необходимостта от участие на кредитополучателя с първоначална парична вноска.

Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ успешно осъществи първоначалното си увеличение на капитала от 500 хил. лв. на 2,46 млн. лв. през юли тази година. От дружеството планират ново увеличение до 7,39 млн. лв., като предстои обявяването на конкретните дати за търговия на правата, записване на акциите и датата на аукциона за неизползваните права.

Към 20 септември фондът е инвестирал 87% от набраните средства от първото увеличение на капитала си в земеделски земи. Закупените имоти се намират основно в Северна България – 44,6 на сто, в Югоизточна България – 32,26%, в Северозападна България са 18% и 5,14% - в Североизточна България.

Акциите на дружеството загубиха 1% от стойността си през седмицата до ниво от 0,99 лв. при изтъргувани общо 5 200 броя.

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:36 | 09.09.22 г.
fallback