fallback

Руснаци са купили имоти за 4,2 млрд. долара във Великобритания за 6 години

"За руснаците покупката вече не е въпрос на цена, а на желание", заявява британски управител на агенция за недвижими имоти

15:55 | 13.11.06 г.

За периода 2000 - 2006 г. руски бизнесмени са направили покупки на недвижими имоти във Великобритания на стойност 4,2 млрд. долара. Това сочат данни на английската агенция за недвижими имоти Knight Frank.
Само през тази година най-богатите руснаци са похарчили 1,5 млрд. долара за апартаменти и къщи на острова. Стойността на действителните покупки обаче е по-голяма поради факта, че агенцията взима предвид само сделки с недвижими имоти, надвишаващи 1 млн. паунда (1,9 млн. долара).
От януари насам руснаци са купили повече от 240 имота в Лондон, всеки на стойност над 1 млн. паунда. По изчисления на Knight Frank руските покупки са най-големият двигател на 25-процентния ръст на цените на имотите в идеалния център на Лондон.
Гари Хершман, изпълнителен директор на агенцията за недвижими имоти Beauchamp Estates, е продал своя първи имот на руснак преди повече от 15 г., а от началото на настоящата той е продал на руски граждани десетки апартаменти и една къща на цени между 1 и 20 млн. паунда. Измежду тях Хершман е попаднал на клиент, който е платил 1 млн. паунда над продажната цена от 15 млн. паунда за къща в Найтсбридж, за да си осигури покупката.
„За руснаците сделката вече не е въпрос на цена, а на желание“, заявява Хершман.
Русия е една от четирите страни в света заедно с Южна Корея, Индия и Южна Африка, при която се наблюдава най-бърз растеж в нетното богатство на физически лица, според годишния доклад на World Wealth, публикуван от Merrill Lynch и Cap Gemini през юни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:07 | 10.09.22 г.
fallback