fallback

Инвестицията в Sofia Airport Center ще е над 200 млн. евро

Комплексът ще бъде разположен на около 300 м от новото летище „София“ и ще включва обекти за логистична дейност, помещения за индустриални цели, офиси и хотел

13:38 | 02.11.06 г.

Разположението и проектът за комплекса. Илюстрации: Tishman

Американската компания Tishman International Companies ще инвестира над 200 млн. евро в изграждането на Sofia Airport Center, стана ясно днес на пресконференция, организирана от компанията. Първоначално от компанията обявиха, че инвестицията ще бъде в размер на 65 млн. евро.

Строежът на комплекса по проекта, който е сред най-големите в България в областта на недвижимите имоти, ще започне в началото на 2007 г. и ще бъде завършен в рамките на следващите пет години, заяви Алан Леви – председател на Tishman International.

Комплексът ще бъде разположен на около 300 метра от новото летище „София“ и ще включва обекти за логистична дейност, помещения за индустриални цели, офиси и луксозен хотелски комплекс. По думите на Леви разположението на комплекса е удобно за мениджмънта на големите мултинационални компании, които често ползват въздушен транспорт.

Общата етажна площ на Sofia Airport Center ще бъде 256 хил. кв. м, като първата фаза предвижда застрояване на около 90 хил. кв. м.

Логистичната база и индустриалните площи ще бъдат с площ 20 хил. кв. м и се предвижда да бъдат завършени през есента на 2007 г. Хотелският комплекс, който е с площ от 40 хил. кв. м, ще е готов около 22 месеца след избора на международна хотелиерска верига.

Офис сградите, с обща площ 30 хил. кв. м, ще бъдат изградени през 2008 г. и ще са Клас А според международните стандарти, което означава, че те ще са оборудвани с пълна отоплителна, вентилационна и климатична система, ще имат изградена компютърна система за управление на енергийната ефективност и ще разполагат с подземен паркинг.

Центърът ще разполага с централно парково пространство с растителност и изкуствено езеро.

От компанията заявиха, че строителите и доставчиците на мащабния проект ще бъдат предимно български фирми, а след пускането в експлоатация на комплекса ще бъдат открити 10 хил. работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:30 | 11.09.22 г.
fallback