fallback

Люк АДСИЦ взе заем от 8 млн. евро за изграждането на Пфое Мол-Варна

Договорът с изпълнителя на обекта е на стойност 5,2 млн. лв. без ДДС

18:42 | 31.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

На 19 октомври Люк АДСИЦ-София е сключило договор за инвестиционен кредит с Банка Пиреос България АД в размер на 8 млн. евро, като целта на кредита е финансиране изграждането на търговско-развлекателен комплекс Мол Варна, става ясно от съобщение на БФБ.

На 17 октомври в град София дружеството е сключило договор и с обслужващото дружество Топ Билд ООД да изпълни строително-монтажни работи на обект Пфое Мол - град Варна, в урегулиран поземлен имот, собственост на дружеството.

За изпълнението на цялостния обем работа Люк АДСИЦ ще заплати на Топ Билд ООД обща сума в размер на 5 231 007 лв. и дължимо ДДС в размер на 1 046 201 лв, съгласно количествено-стойностна сметка.

Срокът за окончателното завършване на договорените строително-монтажни работи (СМР) за обекта е 200 дни, но не по-късно от 210 дни от датата на подписване на протокол за откриване на строителната площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.

За обезпечаване изпълнението на задължението на изпълнителя за отстраняване на проявените дефекти и лошо изпълнени СМР в уговорените срокове, възложителят задържа общо 5% от възнаграждението на изпълнителя, равняващи се на сумата от 260 857 лв. без ДДС.

За обезпечение на горепосочения кредит са вписани особени залози на гаранции по договор за строителство с Топ Билд и бъдещи вземания от договори за наем, както е учредена и ипотека върху правото па собственост и правото на строеж на два недвижими имота притежавани от Люк АДСИЦ. Кредитът е с едногодишен гратисен период, със срок на погасяване на равни погасителни вноски от пет години.

Капиталът на Люк АДСИЦ е 500 хил. лв., като в момента се извършва увеличение на капитала на дружеството до 1,5 млн. лв. Карл - Хайнц Ханс Хуго Валтер Пфое е учредител на Люк АДСИЦ с дял от 50%, а ИД Елана Високодоходен фонд АД има 30 на сто.

Свързани компании:

Люк АДСИЦ(LUKE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:48 | 11.09.22 г.
fallback