fallback

Аукционът за Форуком фонд имоти АДСИЦ ще е на 30 октомври

При успешно увеличение капитала на фонда ще нарасне до 720 хил. лв.

11:38 | 20.10.06 г.

На 30 октомври (понеделник) на Българска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 165 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Форуком фонд имоти АДСИЦ-Хасково, съобщава сайтът на Българска фондова борса.

Присвоеният борсов код на издадените права на "Първичен пазар" е R1FFI.

Вторичната търговия с правата ще стартира същия ден и ще продължи до 10 ноември с борсов код R2FFI. Срещу всяко придобито право инвеститорите ще могат да запишат по една от новите акции на фонда по номинална и емисионна цена от един лев.

ИП Загора Финакорп АД е борсовия член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка е открита в ТБ Обединена Българска Банка АД.

Учредители на дружеството са „Форуком и компания” ООД с 50% от капитала, „Аква - 3” ООД с 20 на сто, договорен фонд „Бенч Марк Фонд – 1” – 13,64% и ИД „Бенч Марк Фонд – 2” с 16,36 на сто.

Сред инвестиционните планове на дружеството са покупка на производствена сграда на етап груб строеж в покрайнините на Хасково, както и построяване, въвеждане в експлоатация и продажба на вилно селище край Созопол.

Свързани компании:

Форуком Фонд Имоти АДСИЦ(FFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:16 | 12.09.22 г.
fallback