fallback

Общо 300 млн. евро ще бъдат инвестирани в индустриална зона в Белослав

Проектът ще бъде осъществен на мястото на завод „Белопал“, който е купен от собственика на ФК „Левски“ и на в. „Стандарт“ Тодор Батков

10:50 | 20.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Модерна индустриална зона ще бъде построена на мястото на стария стъкларски завод „Белопал“ край Белослав, съобщи кметът на общината Емил Дичев. В проекта ще бъдат вложени общо 300 милиона евро, уточни той. С разрешението на общината вече започна разрушаването на 39 стари сгради.

Обявеният в несъстоятелност завод „Белопал“ е купен преди 10 месеца от собственика на ФК „Левски“ и на в. „Стандарт“ адвокат Тодор Батков. На територията на предприятието инвеститорът има намерение да построи най-модерната в България индустриална зона.

От вчера започна разчистването на площадката, което трябва да завърши след около половин до една година. Преди това обаче ще бъдат съборени 39 стари сгради, а други девет ще бъдат реконструирани.

Веднага след това ще бъде изградена инфраструктурата. На терена от 250 декара ще бъдат построени бизнес и логистичен център, помещения за стопанска дейност, търговски център и изложбени зали.

Над 2000 души ще започнат работа в индустриалната зона, обеща кметът Емил Дичев. Безработицата в община Белослав в момента е 3,5 процента. След изграждането на модерната индустриална зона жителите на региона ще имат още нови възможности за работа, посочи Дичев. В Белослав, която е една от съставните общини на Община Варна, живеят около 11 500 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:37 | 12.09.22 г.
fallback