fallback

КФН вписа две нови дружества със специална инвестиционна цел

Сии Имоти АДСИЦ и Агро Финанс АДСИЦ влязоха в регистъра на публичните дружества, воден от комисията

13:04 | 18.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

На проведено вчера заседание Комисията за финансов надзор (КФН) вписа в публичния регистър две нови акционерни дружества със специална инвестиционна цел – Сии Имоти АДСИЦ и Агро Финанс АДСИЦ, съобщиха от комисията.

Първоначалното увеличение на капитала на Сии Имоти от 500 хил. лв. на 650 хил. лв. бе вписано с решение на Софийски градски съд от 18 септември. Учредители на дружеството са Банка Запад-Изток АД с 40% от капитала, СИИ Асетс Мениджмънт с 30% от капитала и М2 Агро Трейдинг ЕООД с 30 на сто.

Компанията предвижда набраните през следващите две години средства да се инвестират в секторите „жилищно строителство” и „земеделски земи”.

Увеличението на капитала на Агро Финанс АДСИЦ до 650 хил. лв. приключи успешно в началото на септември, като бяха записани и платени всички предложени акции (150 хил. броя) с емисионна цена от 1 лв.

От май до август дружеството закупи общо 398 недвижими имота земеделска земя и взе кредитна линия за 1 млн. лв., която ще бъде използвана за закупуване на имоти в Северна и Югоизточна България.

Учредители на Агро Финанс са ЗПАД Булстрад АД с 30%, ЗАД Булстрад Живот АД, Ти Би Ай Кредит ЕАД и Сиесайеф АД с по 20% и Ти Би Ай Инвест ЕАД с 10% от капитала.

Свързани компании:

Агро Финанс АД(AGF)

СИИ Имоти АДСИЦ(CEEP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:34 | 12.09.22 г.
fallback