fallback

Строят затворен комплекс в Боровец за 31 млн. лв.

Разгърнатата застроена площ на комплекса ще е 53 500 кв. м., а инвеститор - Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ

09:48 | 16.10.06 г.

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ планира изграждането на затворен комплекс в околностите на гр. Самоков – Боровец, става ясно от предоставения на БФБ-София проспект на дружеството.

Разгърнатата застроена площ на комплекса ще е 53 500 кв. м, а приблизителната стойност на проекта надхвърля 31 млн. лв. Срокът за реализация е 24 месеца, като имотите, върху които ще се строи, вече са закупени от фонда в началото на юни.

За своето финансиране през първите две години от съществуването си фондът планира да използва средствата от първоначалното и второто увеличение на капитала, което се предвижда за края на 2006 г. Дружеството ще ползва и два банкови кредита, за да финансира плащанията по договорите за строителството, а над 15,8 млн. лв. ще постъпят и от продажби на “зелено”.

Планираната цена на изграждането на ваканционното селище до етап “шпакловка и замаска” е в размер на 300 евро за кв. м., а продажбите ще се осъществяват на нива от 750 евро за апартаментите и 500 евро/кв. м. за гаражите.

Аукционът за продажбата на 150-те хил. права от първоначалното увеличение на капитала ще се проведе на 18 октомври (сряда). Супер Боровец Пропърти Инвестмънт АД, Варна притежава 65% от капитала на фонда, а Банка Запад-Изток и Еф Екс Студио са съответно с по 30 и 4,5 на сто.

Свързани компании:

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна(SBPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:15 | 12.09.22 г.
fallback