fallback

Инвест Пропърти с три проекта в Северозападна България

Фондът ще изгражда жилищна сграда във Враца и индустриални паркове във Враца и Видин

08:12 | 27.09.06 г.

Северозападният район и основно Враца, Монтана и Видин ще е приоритетен за един от най-новите АДСИЦ на борсата - Инвест Пропърти АДСИЦ, става ясно от проспекта на фонда. Дружеството планира да изгради луксозна жилищна сграда в идеалния център на Враца, която ще включва апартаменти и търговски площи. Комплексът ще е с 9000 кв. м РЗП, а общият размер на инвестицията ще надвишава 5,2 млн. лв. Очаква се инвестиционният процес да стартира през септември 2006 г. и да приключи за 24 месеца. През януари 2007 г. фондът планира да започне изграждането на индустриален парк във Враца на площ от 25 хил. кв. м. Проектът ще отнеме 15 месеца и е на стойност 1,7 млн. лв. Третият проект на Инвест Пропърти трябва да стартира след по-малко от година. Той ще се реализира във Видин и предвижда изграждане на индустриален парк. Планираната инвестиция е 2,7 млн. лв., а РЗП на обекта – 20 хил. кв. м.

През първите години от извършване на своята дейност Инвест Пропърти планира използването на собствени средства за реализиране на инвестиционната си стратегия, но при необходимост дружеството ще използва и банкови и облигационни заеми.

След осъществяване на първоначалното увеличение на капитала, което ще стартира на 4 октомври, се предвижда и второ увеличение с нови 5 млн. лв. Сред учредителите с по-голямо акционерно участие са Михаил Петков с 55% и Елана Високодоходен Фонд АД – с 30%.

Свързани компании:

Инвест Пропърти АДСИЦ-Враца(INVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:31 | 14.09.22 г.
fallback