fallback

Ексклузив Пропърти ще строи офис сграда за 8 млн. лв.

Учредители на фонда са Доверие Обединен Холдинг и ИД БенчМарк Фонд-2

15:35 | 26.09.06 г.

Едно от най-новите акционерни дружества със специална инвестиционна цел Ексклузив Пропърти ще насочи инвестициите си към две основни направления – луксозни офис сгради и дипломатически апартаменти.

“Насочихме се към два по-ограничени, но според нас по-перспективни сегмента“, сподели за Investor.bg изпълнителният директор на дружеството Филип Фотев.

В момента Ексклузив Пропърти АДСИЦ готви проспекта си, за да бъде внесен в Комисията за финансов надзор. Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 8 млн. лв., като набраните 7,5 млн. лв. ще инвестира в първия си проект.

“Вече имаме предварителни договори. На бул. Тодор Александров, където се оформя Софийското Сити ще постоим офис сграда, а следващия ни проект ще е в квартал Изгрев, където планираме изграждането на луксозни дипломатически апартаменти, които впоследствие ще се отдават под наем”, допълни Фотев.

Ексклузив Пропърти не планира второ увеличение на капитала. За финансиране на следващите си проекти от ръководството планират използването на банкови или облигационни заеми.

Фимико АД, собственост на Метатрон-МТ и Филип Фотев, притежава 70% от капитала на фонда, докато ИД БенчМарк Фонд-2 и Доверие Обединен Холдинг имат съответно 22 и 8 процента.

Свързани компании:

ИД БенчМарк фонд - 2 АД(5BH1)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:21 | 14.09.22 г.
fallback