fallback

Пловдивският панаир застрахова всички изложители и посетители

През 2007 г. цените на изложбените площи се повишават, като ще бъдат еднакви за български и чуждестранни изложители

12:00 | 12.09.06 г.

За първи път тази година ръководството на Международен панаир Пловдив ще застрахова всеки участник, както и всеки посетител на международното есенно изложение. Това се прави заради незапомненото скупчване на хора и експонати на едно място. Есенният технически панаир започва от 25 септември и в него се очаква да се включат близо 4 000 фирми.

„Няма да жалим пари за здравето и безопасността на хората“, заяви изпълнителният директор на Панаира Йордан Радев. Той уточни, че се разглеждат офертите на различни застрахователи, сред които ще бъде избрана най-добрата. За застраховката, която покрива злополука и смърт, няма да се вземат допълнително пари от изложителите и посетителите. Достатъчно е в градчето да е наета изложбена площ от съответната компания или да е закупен входен билет.

Цените за посетители са 5 лева, а за пенсионери и учащи - по 1 лев. Освен това дружеството ще ангажира в сигурността полицията, пожарната и СОТ, с които вече са направени съответните разчети. Преди откриването на изложението полицаи и специално обучени кучета ще претърсват цялото градче за експлозиви.

Спрямо миналогодишно есенно изложение дружеството очаква 20-процентово увеличение на приходите. Междувременно стана известно, че от догодина Международният панаир вдига цените за наемане на изложбена площ, като същевременно за първи път те ще бъдат еднакви и за българските, и за чуждестранните участници.

Специално за есенния панаир квадратният метър досега е бил 85 евро, през 2007 г. ще стане 110 евро. Ръководството на изложбеното градче си дава сметка, че тези цени ще подействат възпиращо за много малки и средни български фирми. За тях е предвидена специална възможност - ако участват организирано чрез някоя от браншовите организации, за тях поскъпването ще е от 5 до 7 на сто.

Пловдивският панаир не е най-скъпият в региона дори с предстоящото увеличение на цените. В Турция към момента квадратен метър изложбена площ струва 300 долара, а в Румъния - 200 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:04 | 20.08.22 г.
fallback