fallback

КФН издаде лиценз на още две дружества със специална инвестиционна цел

“Инвест Пропърти” АДСИЦ и “Супер Боровец Пропърти Фонд” АДСИЦ получиха лиценз от Комисията за финансов надзор (КФН) за извършване на дейност като дружества със специална инвестиционна цел.

16:04 | 07.09.06 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на “Инвест Пропърти” АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти), съобщи КФН.

Сред учредителите с по-голямо акционерно участие са Михаил Александров Петков с 55% и „Елана Високодоходен Фонд” АД – с 30%.

Надзорната институция издаде лиценз и на “Супер Боровец Пропърти Фонд” АДСИЦ, гр. Варна, за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел. Акционери на дружеството са „Супер Боровец Пропърти Инвестмънт” АД с 65.50% и Банка „Запад-Изток” - с 30%.

КФН потвърди проспектите и на двете дружества за публично предлагане при всяко едно от тях на 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, в резултат на първоначално увеличаване на капитала им.

Освен гореспоменатите АДСИЦ, проучване на Investor.bg показа, че други 13 акционерни дружества със специална инвестиционна цел ще се листват на Българска фондова борса през следващите месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:11 | 11.09.22 г.
fallback