fallback

БАИФ ще строи и реконструира офиси и търговски сгради

Наскоро фондът продаде комплекс от офис сгради в столицата на компанията Хайтман Партньори за Европейска Собственост ІІІ

13:18 | 07.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Българо-американският инвестиционен фонд (БАИФ) планира да реализира редица проекти за изграждането и реконструкцията на офиси и търговски сгради, съобщиха от компанията за Investor.bg. Проектите ще бъдат осъществени както в столицата, така и извън нея.

Наскоро фондът продаде комплекс от офис сгради в столицата на компанията Хайтман Партньори за Европейска Собственост ІІІ. Финансовите параметри на сделката не бяха съобщени.

Сградите, които се намират на ъгъла на бул. „България“ и бул. „Витоша“, са с дългосрочни договори за наем с чуждестранни компании като ING Bank, ING Pension Fund и GlaxoSmithKline. Договорите ще бъдат прехвърлени на новия собственик, а сградите ще продължат да бъдат управлявани от БАИФ чрез неговото дъщерно дружество Bulgarian American Property Management.

Комплексът от офис сгради e с площ 6 500 кв.м.

Фондът е основан през 1991 г. с цел „да подпомага България при преминаването й към свободна пазарна икономика“. От създаването си до момента той е инвестирал повече от 300 млн. долара в българския пазар за недвижима собственост, в които освен преки инвестиции се включват и заеми.

БАИФ основа три дружества за инвестиции в недвижима собственост. И Ар Джи Капитал 1 и 2 се търгуват на БФБ, а първичното публично предлагане на И Ар Джи Капитал 3 ще се проведе през първото тримесечие на 2007 г.

По думите на Майкъл Хансбъргър, управляващ директор на отдел Недвижими имоти в БАИФ, приходите от сделката ще бъдат реинвестирани в разширяване на веригата от търговски обекти на фонда. Фондът смята занапред и да разшири сътрудничеството с Хайтман.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ /в ликвидация/(6ER)

И Ар Джи Капитал -1 АДСИЦ /в ликвидация/(6EA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:56 | 08.09.22 г.
fallback