fallback

Адванс Терафонд АДСИЦ закупи нови 4,96 дка в с. Герман

След покупката общата площ на притежаваните от дружеството терени в района става малко над 10 дка

15:15 | 16.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Адванс Терафонд АДСИЦ закупи нови 4,96 дка в с. Герман – Софийско, съобщиха от дружеството. Двата новопридобити парцела са в съседство със закупения по-рано тази година имот от 5,05 дка и са заключени между две улици и индустриалната зона в непосредствена близост до Околовръстното шосе.

След покупката общата площ на притежаваните от дружеството терени в района става малко над 10 дка. Средната цена на придобиване на новите имоти е около 70 евро на квадратен метър. Според плановете на компанията, окрупненият имот ще бъде отдаван под наем, след като влезе в регулация.

Към края на юли придобитите от Адванс Терафонд АДСИЦ земеделски земи надхвърлят 120 хил. дка, основно в три от шестте района на планиране – Североизточен, Северен централен и Северозападен. Над 90% от земите са с качество в категории от 1 до 5, а средната големина на един парцел е малко над 11 дка.

В съобщението на компанията се посочва още, че през летните месеци темповете на изкупуване на земеделска земя се забавят, за сметка на процедурите по подписването на договори за аренда и обработка на вече придобитите земи.

Днес акциите на Адванс Терафонд АДСИЦ се търгуваха без промяна спрямо предходната сесия, на нива между 1,28 лв. и 1,29 лв. за брой.

Свързани компании:

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:53 | 27.08.22 г.
fallback