fallback

Поредна инвестиция на Equest, този път в Созопол

Ще бъдат инвестирани 30 млн. евро в апартаментен, хотелски и спа комплекс

18:20 | 11.08.06 г.

Английският инвестиционен фонд Equest Investment Bulgaria ще инвестира 30 млн. евро в апартаментен, хотелски и спа комплекс в Созопол, става ясно от сайта World Leisure News.
Очаква се строителството да започне този месец и да приключи април 2008 г.
По план апартаментните сгради ще бъдат изградени на площ от 12 550 кв. м., а спа центърът на 4 590 кв.м. Комплексът ще разполага и с хотел с 45 стаи.
В спа центъра ще има 9 зали, както и бар, ресторант и магазин.
 
Equest Investments Bulgaria Limited, която е част от инвестиционния фонд Equest Partners, е регистрирана на Вирджинските острови и се търгува на Ирландската и Виенската фондови борси. Тя притежава портфолио от пет български компании на обща стойност 100 млн. евро.

Компаниите включват застрахователното дружество Витоша и веригата супермаркети Фамилия, както и две строителни компании и компания вносител и дистрибутор на автомобили.

В България Equest Partners е представен чрез още един инвестиционен фонд, който развива дейност в сектора на имотите - Equest Balkan Properties.

Вчера стана ясно, че Equest Balkan Properties е купила 10 хектара земя в Западния логистичен център на румънската столица Букурещ.
 
През март Equest купи столичния търговски център от смесен тип City Center Sofia за 94 млн. евро и търговски център от типа mall в румънския град Яш за 34,5 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:32 | 29.08.22 г.
fallback