fallback

Заплашиха със спиране строеж на Билла в Русе

Мярката може да бъде наложена, ако тротоарът и улицата около строежа не бъдат почистени от насипаната там земна маса

09:52 | 04.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Екип от контрольори от специализираното звено „Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ (КООРС) към Община Русе по разпореждане на кмета инж. Божидар Йотов е извършил проверка в четвъртък на строителната площадка на хипермаркет Билла на ул. „Проф. Димитър Баларев” в града, съобщиха от общината.

В момента на проверката контрольорите от КООРС са установили замърсяване на тротоара и уличното платно със земна маса от излизащите от терена товарни автомобили, обслужващи строежа. Съставен е акт за извършено нарушение на главния изпълнителен директор на изпълнителя “Главбулгарстрой” – Пловдив, Стефан Недев.

Установено е също така, че изкопани от площадката на „Билла” земни маси са насипани на площадка публична общинска собственост, без за това да има съответното разрешение от Община Русе.

На изпълнителя е разпоредено от днес сутринта тези маси да бъдат извозвани от площадката, в противен случай строителството на обекта ще бъде спряно.

През март тази година временно бе спрян строеж на магазин от веригата в Перник заради неизправност в главното електротабло, работа без трудови договори, както и без лични предпазни средства и работно облекло. Главен изпълнител на строежа бе столичното дружество "Юнг" ООД.

През юни след проливен дъжд в София се срути покрив на магазин Билла в столичния квартал „Хаджи Димитър“, като имаше и ранени.

Собственик на веригата от магазини Билла е търговската група REWE, чиято дейност в България се управлява “Билла Недвижимости“ ЕООД. Наименованието Billa представлява съкращение от първите срички на Billig Laden - евтин магазин. Оборотът на компанията у нас за миналата година е около 110 млн. евро. Магазини са открити в София, Пловдив Бургас, Пазарджик, Сливен, Стара Загора, Шумен, Плевен, Габрово, Враца, Монтана и Перник.

Намеренията на REWE са до 2010 г. да има общо около 50 обекта в България с персонал от 2300 души. Предвидените инвестиции за целта са 120 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:47 | 11.09.22 г.
fallback