fallback

TriGrаnit започна строеж в Румъния, у нас ще инвестира в София и по морето

Компанията смята да вложи в търговски центрове у нас около 200 млн. евро, в момента се търсят подходящи терени

18:20 | 03.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Унгарската група TriGrаnit започна строеж на търговски и развлекателен център на стойност 140 млн. евро в Румъния, съобщиха от компанията. Първата копка на центъра „Полус” бе направена наскоро в румънския град Клуж.

Обектът ще е разположен на повече от 340 декара площ и ще бъде най-големият регионален търговски и развлекателен център на закрито на румънския пазар. Според плановете общата площ, която ще се отдава под наем, ще бъде малко над 61 хил. кв.м. Предвижда се в центъра да бъдат разположени над 200 магазина, сред които ще бъде и магазинът на френската верига Carrefour, основен наемател, който ще заема площ от 15 хил. кв.м.

Паркингът на центъра ще бъде спираловиден и ще разполага с повече от 2500 места.

Според плановете центърът ще отвори врати в края на декември 2007 г. Дизайнът му комбинира големи стъклени покриви и обособени вътрешни пространства.

„Центърът „Полус” в Клуж не е поредният мол, а регионален център, съчетаващ разнообразни услуги като кина, развлекателни съоръжения и ресторанти. Инвестицията, която е в размер на 140 млн. евро ще даде възможност за откриването на 2500 работни места по време на строежа и 2000 постоянни позиции след завършването на центъра“, уточняват от компанията.

Проектът за центъра „Полус” в Клуж е поредната инвестиция на TriGrаnit в региона. Компанията има планове и за строеж на мащабен търговски център в Букурещ, в който ще бъдат вложени 1 млрд. евро, като подобен обект, но за 150-200 млн. евро, ще бъде изграден и в Белград.

„Успешната реализация на различни наши проекти в региона и в съседните държави ни окуражава и стимулира. Гледаме с интерес към България, където имаме намерение да инвестираме около 200 млн. евро в подобни проекти“, заяви Евгени Ангелов, директор бизнес развитие на TriGrаnit в България.

 

 

По думите му за тази цел в момента активно се проучват подходящи терени в София и по Черноморието.

Компанията има свой офис в София от септември 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:46 | 08.09.22 г.
fallback