fallback

Ново селище с луксозни къщи се оформя в пловдивското село Скутаре

Италиански, немски, чешки и български предприемачи купуват тук терени и за индустриални цели

08:38 | 03.07.06 г.

Ново луксозно селище започва да се оформя край пловдивското село Скутаре, намиращо се на пет километра от Пловдив. За разлика от другите подобни места за обитаване, които започват да се изграждат в Родопската яка, това е насред равното поле на Тракия. Досега са изградени 4 красиви къщи с естетично дворно озеленяване. В оформящото се селище в северната част на Скутаре общо вече са закупени 35 дка.

Това не е селище от затворен тип, изградено от един инвеститор, който после предлага имотите за продажба. Тук всеки купува сам парцелите, сам избира проекта и сам строи. В момента се продават 10 дка. Няма никакви ограничения за стила и вида на строителството. Този терен е делим на два парцела по 5 дка, или на четири парцела по 2,5 дка. Цената се окачествява от брокерите като доста добра – 15 евро за квадрат при парцелите от 2,5 дка и 13 евро за квадрат за терените от 5 дка. Или пък 11 евро за квадратен метър, в случай че бъде закупен целият парцел.

Луксозното селище разполага със собствено водоснабдяване, електрифицирано е. В него вече има оформени изкуствени езера, алпинеуми, озеленяване с екзотична растителност.

В Скутаре се оформя и нова индустриялна зона. Тук е една от първите новопостроени фабрики с чуждестранен капитал в Пловдивския регион – италианската предачна фабрика Булсафил. Има закупени още два терена от 100 дка, както и по-малки парцели от немски, чешки и български инвеститори.

В момента се продава терен от 200 дка, удобен за земеделски или индустриален бизнес. Той е разделен на 7 парцела, чиято площ варира от 4 до 84 дка. Цената им е 5-7 евро за квадрат. Площите са електрифицирани и газифицирани, като се намират само на 2 км от виадукт Войводиново на автомагистрала Тракия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:00 | 08.09.22 г.
fallback