fallback

Серия от сделки с имоти предстоят в община Пловдив

Престоящите сделки с недвижими имоти в общината са за минимум 10 млн. лв.

16:26 | 27.06.06 г.

Голяма инвестиционна програма започва пловдивската община. Два милиона ще струва отчуждаването на 21 частни имота. Това се налага заради разширяването на булевард Победа. На него се предвижда строителството и на нов мост с две платна над река Марица, успореден на сега съществуващия.

Разширение се предвижда и на бул. Източен, където трябва да се отчуждят и съборят две къщи. По бул. Победа отчуждаването е на финалната права. 17 собственици са дали съгласието си да получат пари или равностойни имоти на обща стойност 629 000 лв.

Общо предстоящите сделки с недвижими имоти в община Пловдив са за минимум 10 млн. лв., като собственост върху различни терени ще придобият няколко инвеститори.

Една от най-големите сделки от тази серия се очертава продажбата на терен в ЖР Тракия. За над 31,5 дка общината вече е обявила конкурс. Теренът се намира между булевард Освобождение и улица Маестро Атанасов. Началната му цена е 4 105 364 лв. В момента се продава конкурсната документация, а офертите на кандидатите ще се отварят на 21 юли.

Комплекс от седем сгради ще се строи на бул. Освобождение. В него ще има жилища, магазини, заведения, офиси. Там ще се настани и кметството на ЖР Тракия. До магазините Метро и Технополис Александра груп холдинг възнамерява да строи мултиплекс Арена и търговски център. Инвестицията е за минимум 20 млн. лв.

На сесията на общинския съвет на 13 юли ще се избира инвеститор за три дка терен на ул Капитан Райчо – в центъра на града. Конкурсът е спечелен от фирма Юнион Билд, която плаща над 3 млн. лв. за мястото до РУМ Евмолпия. В него възнамерява да вложи 10 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:39 | 07.09.22 г.
fallback