fallback

Британска фирма ще строи ваканционно селище до Стара Загора

Инвестицията ще бъде за изграждане на ваканционно селище с прилежащи медицински и търговски центрове, с басейни и голф игрище

15:09 | 24.06.06 г.

Над 20 млн.евро ще инвестира Британската фирма EskiZara в изграждането на ваканционно селище близо до Стара Загора, съобщи Dnes.bg.

Проектът, който се осъществява с посредничеството на агенцията за регионално икономическо развитие, ще бъде представен в понеделник /26 юни/ в общината. Инвестицията ще бъде за изграждане на ваканционно селище с прилежащи медицински и търговски центрове, с басейни, голф игрище, а също и за осъществяване на партньорски проекти за възстановяване на културно-исторически паметници в региона и превръщането им в атрактивни туристически обекти.

Връзката на собственика на фирмата Стивън Коул със Стара Загора е съпругата му Евелина Коул, която е от града на липите.

Евелина е графичен дизайнер и живее от 15 години във Великобритания. Семейството има 3 деца и възнамерява да се премести да живее в България, като регистрира тук фирма EskiZara - България, за да работи по проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:53 | 09.09.22 г.
fallback