fallback

Публичното предлагане на дялове на БенчМарк Фонд-3 стартира в сряда

Портфейлът на взаимния фонд се състои от акции на АДСИЦ (до 90%), както и на чужди дружества, инвестиращи в недвижими имоти

12:21 | 19.06.06 г.

На 21 юни (сряда) стартира публичното предлагане на дялове на БенчМарк Фонд-3, съобщи за Investor.bg Екатерина Георгиева, маркетинг специалист в БенчМарк Груп АД. Това е третият пореден взаимен фонд, управляван от БенчМарк Асет Мениджмънт.

Дяловете са обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми, с право на обратно изкупуване, право на съответна част от имуществото на фонда (включително в случай на ликвидация) и право на информация за инвестиционната дейност. Номиналната стойност на един дял е 100 лева.

Фондът е секторен, с балансиран профил и портфейлът му се състои от акции на акционерни дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) - до 90%, както и на чуждестранни акционерни дружества, чиято инвестиционна цел са предимно недвижими имоти (Real Estate Investment Trusts – REITS). Притежателите на дялове се ползват от предимствата, които предлагат взаимните фондове – професионално управление, ликвидност и данъчни преференции.

Основната цел на БенчМарк Фонд–3 е да осигури на своите инвеститори запазване на реалната стойност и нарастване на направените инвестиции във времето чрез реализиране в условията на нисък до умерен риск на лихвен и капиталов доход, който е по-висок от този при алтернативните форми на инвестиране на частен капитал.

Предимство на фонда е, че е от отворен тип (докато всяко отделно АДСИЦ е от затворен тип), т.е. ликвидността на акциите му е по-висока, тъй като те ще могат да се изкупуват обратно във всеки един момент, след като бъде набран изискуемият капитал от 500 000 лева.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:41 | 05.09.22 г.
fallback