fallback

Актив Пропъртис продаде шест имота в местността Орешака

За първото тримесечие на 2006 г. фонда има нетна печалба от 28 хил. лв.

18:47 | 15.06.06 г.

Актив Пропъртис АДСИЦ-Пловдив е сключил договор за продажба на шест недвижими имота, от които 12 391 кв.м. УПИ и 32 581 кв.м. земеделска земя, находящи се в местността Орешака, обл. Пловдив, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Имотите бяха придобити от фонда в началото на март. В рамките на Икономически форум Марица „Пазари, инвестиции, проекти" изпълнителния директор на дружеството Дилян Панев сподели, че на площ от 45 хил. кв. м край Пловдив ще бъде изграден логистичен център.

През април Панев заяви, че има вероятност Актив Пропъртис сам да изгради центъра, да търси партньорство с друг инвеститор, или да продаде проекта. “Резултатът от продажбата ще бъде отразен в следващия ни отчет”, заяви за Investor.bg Панев.

За първото тримесечие на 2006 г. фондът има нетна печалба от 28 хил. лв., в сравнение с 30 хил. лв. година преди това. Делът на отдадените под наем имоти в общо придобитите за секюритизация недвижими имоти е 46,52%.

Днес акциите на дружеството не се търгуваха на БФБ-София, а офертите купува/продава останаха на нива от 1,40/1,44 лв. за брой.

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:54 | 03.09.22 г.
fallback