fallback

Бизнес център за 6 млн. лева се изгражда в центъра на Пловдив

Разгърнатата застроена площ на сградата е над 5 000 квадратни метра

10:09 | 09.06.06 г.

Луксозен бизнес център усилено се изгражда в Пловдив и според графика трябва да отвори врати не по-късно от 31 октомври тази година. Стойността на обекта е 6 млн. лева, а неин инвеститор е една от известните компании под тепетата Новиз АД. Той е на възлово място – до паметника на Съединението и до сградата на бившия щаб на армията, в която най-вероятно ще се настани общинската администрация на града. В близост са съдебната палата и прокуратурата.

Разгърнатата застроена площ е над 5 000 квадратни метра. Проектът предвижда осем надземни и един подземен етаж. От фоайето е осигурен достъп до wellness център с модерно оборудване. На приземния етаж ще има банков клон на три нива. На партера ще бъде паричният салон, на горното ниво – офиси, а в сутерена ще бъде трезорът. Инвеститорите ще пускат за продажба офиси, подходящи за адвокатски и нотариални кантори, за счетоводни къщи. Те ще бъдат предлагани в напълно завършен вид. Единствено банковите офиси и помещенията на партерния етаж ще се отдават под наем.

В сградата ще има и ресторант, а инвеститорът ще изисква от него и кетъринг, ориентиран към офисите в бизнес центъра.

Автор на проекта на сградата в стил неокласицизъм е архитект Едвард Христов. Негово дело е луксозният търговски комплекс Екселсиор на Главната улица на Пловдив, чието откриване минала година се превърна в събитие.

Първият типичен бизнес център в Пловдив бе отворен през 1999 г. от фирма Микрон. През миналата година в близост до товарна гара в Пловдив бе открит най-модерният към тогавашна дата Рилонцентър, чиито инвеститор е едноименната българо-израелска компания. Бизнес център на ул. “Цар Калоян” построи преди две години и козметичната компания Роза импекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:07 | 11.09.22 г.
fallback