fallback

Централен депозитар регистрира поредния АДСИЦ

В момента на БФБ-София се търгуват акциите на 15 акционерни дружества със специална инвестиционна цел

12:44 | 06.06.06 г.

Агро Финанс е поредното акционерно дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ), което бе регистрирано в Централен депозитар, показват данните от седмичния бюлетин на институцията. ЗПАД Булстрад притежава 30% от капитала на дружеството, докато Ти Би Ай Кредит, Сиесайеф и ЗАД Булстрад Живот са с по 20 на сто. Останалите 10 процента от капитала са собственост на Ти Би Ай Инвест.

Предметът на дейност на Агро Финанс АДСИЦ ще включва инвестиране на набраните паричните средства в недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения в тях, с цел предоставянето им за управление, отдаването под наем, аренда и/или продажбата им.

ЗПАД Булстрад участва като учредител и в още едно дружество със специална инвестиционна цел, чийто предмет на дейност включва секюритизация на вземания - ХипоКапитал АДСИЦ. Застрахователната компания има 30 на сто от капитала, докато останалите 70 са собственост на Хипокредит.

В момента на БФБ-София се търгуват акциите на 15 АДСИЦ, като последното, което бе въведено за търговия, бе ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ. Вчера бяха пласирани 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Трансинвестмънт АДСИЦ, а днес се проведе аукцион за правата на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ.

Свързани компании:

Агро Финанс АД(AGF)

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:23 | 05.09.22 г.
fallback