fallback

Строят уникално “Европейско селище” в Провадия за 200 хил. евро

Проектът предвижда изграждането на малко селище, в което всяка сграда ще носи неподражаемия стил на една от европейските столици

15:54 | 26.05.06 г.

В Провадия ще се строи “Европейско селище” в чест на починалия датски бизнесмен Якоб Евар, съобщи днес брат му Рами Евар на специална церемония. Първоначалната инвестиция възлиза на над 200 000 евро.

Проектът предвижда изграждането на малко селище, в което всяка сграда ще носи неподражаемия стил на една от европейските столици. Днес бяха проведени и първите разговори с проектантите.

Над 20 000 евро е размерът на инвестициите, които Якоб Евар е вложил в инфраструктурата в Провадия и пътя до града. Датският инвеститор, който почина през 2004 г., закупи над 1273 дка необработваема земя в община Провадия.

Проектът е предвиждал изграждането на предприятие за отглеждане и пакетиране на пресни билки в землището на село Златина, Община Провадия, които да се изнасят за Западна Европа. Якоб Евар и неговите датски партньори са планирали инвестиции в размер на 130 млн. евро в този проект.

Фамилията е позната у нас чрез брата на Якоб Евар – Рами Евар, собственик на сливенската текстилна фабрика "Декотекс", в която е вложил около 30 млн. евро. Фабриката е най-големият производител на Балканите на вълнени и синтетични килими и пътеки.

Свързани компании:

Декотекс АД(DEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:37 | 13.09.22 г.
fallback