fallback

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ ще увеличава капитала си до 25,35 млн. лв.

Капиталът ще бъде увеличен, ако бъдат записани и платени най-малко 10 млн. акции

17:56 | 11.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ ще увеличава капитала си до 25,35 млн. лв. чрез издаване на нови 24 700 000 акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв., съобщиха от БФБ – София. Капиталът ще бъде увеличен, ако бъдат записани и платени най-малко 10 млн. акции.

Броят на издадените права е 650 000, като срещу всяко право ще могат да се запишат 38 нови акции. Присвоеният борсов код на издадените права е R3FPP. Борсов член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Капман. Банката, в която може да бъде открита набирателна сметка, е ТБ Обединена българска банка.

Конкретните дати за търговия на правата, записването на акции и аукционът ще бъдат посочени допълнително, след публикуване на съобщението за публично предлагане в Държавен вестник и централен ежедневник.

Акциите от първото увеличение на капитала на дружеството до 650 хил. лв. все още не са приети за търговия на БФБ – София. Учредители на дружеството са ФеърПлей Интернешънъл АД с 51% от капитала, ИД Капман Капитал АД – с 30%, Марио Захариев – с 12% и Анна Захариева – със 7%.

Дружеството притежава право за строеж на четири малки вили в курортното селище Санта Марина в близост до град Созопол. От ФеърПлей Пропъртис планират участие в развитието на курортното селище Св. Иван Рилски в Банско, съвместно с компанията-майка ФеърПлей Интернешънъл. Предвижда се строеж на един хотел и четири по-малки ваканционни блока.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:51 | 05.09.22 г.
fallback