fallback

Булленд Инвестмънтс АДСИЦ: Очакваме инвестиционен интерес и от чужбина

Булленд инвестмънтс АДСИЦ е третото дружество със специална инвестиционна цел, което ще инвестира в земеделска земя

16:53 | 20.04.06 г.

В началото на май емисията акции на Булленд Инвестмънтс АДСИЦ ще бъде регистрирана за търговия на Българска Фондова Борса, каза пред Investor.bg изпълнителният директор на фонда Валентин Карабашев.

„Само няколко дни по-късно ще обявим плановете си за ново увеличение на капитала. Очакваме интерес както от български, така и от чуждестранни инвеститори,” допълни Карабашев.

От около две седмици Булленд Инвестмънтс разполага със средствата от увеличението на капитала (650 хил. лв., от които 500 хил. лв. от акции и 150 хил. лв. от права, б.а.), като вече са закупени около 3000 дка земеделска земя.

Днес Комисията за Финансов Надзор (КФН) вписа емисията, издадена от Булленд Инвестмънтс АДСИЦ в резултат на увеличението на капитала на дружеството от 500 хил. лв. на 1 млн. лв., чрез издаването на нови 500 хил. броя акции, с номинална стойност един лев с цел търговия на регулярен пазар на ценни книжа.

Булленд инвестмънтс АДСИЦ е третото дружество със специална инвестиционна цел, което ще инвестира в земеделска земя. Останалите са Елана Фонд за Земеделска Земя и Адванс Терафонд, докато Фонд за недвижими имоти България купува земя, като част от портфейла си.

Свързани компании:

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:15 | 14.09.22 г.
fallback