fallback

БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ ще инвестира в Боровец

Плановете на дружеството са за изграждане на апартаментен хотел и последваща продажба на апартаментите

11:37 | 20.04.06 г.

БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ сключи предварителен договор за покупка на парцел с площ 9 000 кв.м. в курортен комплекс Боровоц, съобщиха от дружеството за Investor.bg. Парцелът е със съществуващ ПУП (подробен устройствен план), с налична виза за проектиране и е изключен от горски фонд. Разгърнатата застроена площ над земята, която може да бъде постигната според градоустройствените параметри, е около 12 000 кв.м.

Плановете на мениджмънта на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ са за изграждане на апартаментен хотел и последваща продажба на апартаментите. Предвижда се до две седмици да бъде сключен договор с архитект за изготвяне на архитектурен проект, а до 3 месеца да започне строителството на сградата. Очаква се проектът да бъде завършен до година и пет месеца, считано от този момент.

Очакваната доходност от проекта е 80%. С реализирането му доходът, който ще бъде генериран, ще бъде разпределен между акционерите под формата на дивидент.

Целта на проекта е генерирането в кратък срок на висок доход, който заедно с текущия доход, реализиран от управление на съществуващите проекти (получаване на наеми), да увеличи размера на дивидента, който акционерите ще получат.

Така инвестиционните проекти, които се реализират от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, стават три, два от които са предвидени за управление (Търговския център в Пловдив и Търговско-административната сграда на бул. Цариградско шосе), а третият – за увеличаване на доходността (продажба). Общата разгърната застроена площ на всички проекти се доближава до 50 000 кв. м.

До момента по позицията се изтъргуваха 27 300 акции на цени между 1,50 и 1,55 лв.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:02 | 13.09.22 г.
fallback