fallback

Актив Пропъртис планира нова емисия акции от 20 млн. лв. до края на 2006 г.

Дружеството смята да изгради логистичен център до летище Крумово край Пловдив, като е възможно да инвестира в проекта част от средствата, набрани чрез новата емисия

17:44 | 12.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Актив Пропъртис АДСИЦ планира да издаде нова емисия акции в ориентировъчен размер от 20 млн. лв. до края на 2006 г., каза Дилян Панев, изпълнителен директор на дружеството по време на дискусионния панел „Инвестиционен пазар на недвижими имоти“ в рамките на Икономическия форум Марица „Пазари, инвестиции, проекти“. В момента капиталът на Актив Пропъртис е 5,2 млн. лв., след като бе увеличен от 650 хил. лв.

По-късно през 2006 г. Актив Пропъртис смята да стартира изграждането на логистичен център до летище Крумово край Пловдив, като е възможно да инвестира в проекта част от средствата, набрани чрез новата емисия.

Засега нямаме пълна яснота относно центъра, който е на етап идеен проект“, каза Панев за Investor.bg. „В момента проучваме различни възможности, като има вероятност да изградим центъра сами, в партньорство с друг инвеститор, или да продадем проекта“, допълни той.

На въпрос на коя компания ще бъде възложено изграждането Панев отговори, че е вероятно това да бъде Сеанит като един от най-големите строители в областта, но все още няма никакви конкретни планове.

Планирано е центърът да бъде разположен върху площ от 45 хил. кв.м, като на по-късен етап може да се развие до 100 хил. кв.м.

„От терена, който дружеството притежава в съседство с летището, за една трета имаме всички документи и строителството може да стартира веднага. Проектът ще добие по-конкретни измерения в момента, в който се спрем на партньор или подходящ клиент“, допълни Панев.

Досега Актив Пропъртис е инвестирало 6,2 млн. лв. в различни търговски проекти, както и в земеделска земя, която ще бъде използвана за строеж – въпросните 45 хил. кв.м в с. Крумово. Останалите вложения са в бизнес център Актив в София, административно-производствена сграда в Пловдив, подземен паркинг в бизнес център Филипополис в Пловдив и 30 хил. кв.м поземлени имоти в Пловдив.

Той каза, че не е изключена възможността да се инвестира в жилищни проекти, но досега целта е била да се стартират проекти, които ще донесат директни приходи.

„Пазарът на земя е интересен и има няколко публични и непублични дружества, които инвестират в него. Той обаче е обещаващ в по-дългосрочен план, в рамките на 4-5 години. Ние целим да извлечем директни приходи, които носят дивиденти на нашите акционери. Затова и всички обекти, които сме придобили досега, са били готови, с наемни отношения“, каза той. По време на борсовата търговия в сряда акциите на Актив Пропъртис поскъпнаха с 2,78% до средна цена от 1,48 лв. за брой при изтъргуван обем от 1520 броя. Още от Икономически форум Марица „Пазари, инвестиции, проекти": България е изнесла козметични продукти за 53 млн. евро през 2005 г. Турските инвестиции у нас за 1992 - 2005 г. възлизат на 157 млн. долара Инвестират 10 млн. лв. в хладилен терминал край Пловдив Най-малко 20% от безработните трябва да минат през квалификация Мащабна инфраструктурна програма ще насърчава инвестициите в Пловдив Около 50% от съоръженията в индустриална зона „Раковски“ вече са заети

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:32 | 09.09.22 г.
fallback