fallback

Инвестират 12-13 млн. евро в търговски парк в Пловдив

Обектът ще бъде разположен на близо 43 декара земя, върху които ще има построени 17 400 кв.м търговска площ

10:02 | 13.04.06 г.

„Лендмарк Пропъртис България” ЕАД предстои да инвестира 12-13 млн. евро в търговски парк в Пловдив. Строителството на обекта се очаква да започне до края на годината и да приключи през есента на 2007 г. Това заяви Таня Косева – Бошова, управител на дружеството, по време Икономически форум Марица в Пловдив.  

Обектът ще бъде разположен на близо 43 декара земя, върху които ще бъдат построени 17 400 кв.м търговска площ. Обектът ще разполага и с 550 паркоместа. 

Търговският парк ще предоставя възможност за закупуване на храна, обзавеждане, електрически домакински стоки, играчки, като се очаква основната атракция за потребителите да е голям магазин от типа „Направи си сам”. 

Според Косева сред основните предимства на Пловдив са неговата големина, стратегическото местоположение, включително близостта до столицата, и фактът, че градът формира 13% от БВП на страната. 

Пловдив се отличава и с все по-голямата покупателна способност на населението, съживяването на икономиката и наличието на големи индустриални инвеститори, коментира управителят на Лендмарк. 

Тя обаче отбеляза наличието на малко вериги магазини за продажби на дребно, наличието на сива икономика в региона, както и факта, че Варна все още е по-развит град от Пловдив, поради туризма и наличието на пристанище. 

„Лендмарк Пропъртис България“ е чуждестранна компания с акционери фондът „Алтима партнърс“, създаден от Дойче банк през 1999 г., исландската банка - Ландсбанки и частната британска компания „Горт Холдингс“, собственик на „Радисън САС“ в София. Компанията инвестира в България, Хърватска, Румъния, Сърбия и Черна гора и Турция. Още от Икономически форум Марица „Пазари, инвестиции, проекти": Актив Пропъртис планира нова емисия акции от 20 млн. лв. до края на 2006 г. България е изнесла козметични продукти за 53 млн. евро през 2005 г. Турските инвестиции у нас за 1992 - 2005 г. възлизат на 157 млн. долара Инвестират 10 млн. лв. в хладилен терминал край Пловдив Най-малко 20% от безработните трябва да минат през квалификация Мащабна инфраструктурна програма ще насърчава инвестициите в Пловдив Около 50% от съоръженията в индустриална зона „Раковски“ вече са заети

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:09 | 12.09.22 г.
fallback