fallback

Банка Запад-Изток купува 30% от Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ

За момента такова дружество не фигурира в регистъра на Комисията за финансов надзор

15:09 | 03.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Българската народна банка (БНБ) издаде разрешение на „Банка Запад-Изток” АД, София да придобие самостоятелно и пряко 30% от капитала на новоучредяващото се небанково дружество „Супер Боровец Пропърти Фонд” АДСИЦ, Варна, съобщиха от централната банка.

За момента такова дружество не фигурира в регистъра на Комисията за финансов надзор. От Банка Запад-Изток днес не бе открит представител за коментар по сделката. 

Проектът Супер Боровец включва разделянето на Боровец на три части – долен, среден и горен. В първата част ще да бъдат изградени малки фамилни къщи за туристи, средният включва сегашния курорт, а в горната зона ще има нови писти и ски-съоръжения.   „Банка Запад -Изток“ АД извършва банкови операции у нас от ноември 2003 г. Учредители на банката са Актива Холдингс БВ, Амстердам, групата NLB и Фактор Банка ДД, Любляна. На 17 март тази година Нова Люблянска Банка АД получи разрешение от БНБ да придобие пряко 97,01% от капитала на Банка Запад-Изток АД. Одитираната печалба на финансовата институция за миналата година възлиза на 948 хил. евро, а резултатът преди данъци – на 1,01 млн. евро.

Свързани компании:

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна(SBPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:31 | 12.09.22 г.
fallback