fallback

Стартира търговията с акции на Bulgarian Land Development в Лондон

Компанията е учредена от българи и е специализирана в инвестиции в жилищни и ваканционни имоти

13:27 | 29.03.06 г.

Днес на AIM, алтернативния сегмент на Лондонската фондова борса, стартира търговията с акции на „Bulgarian Land Development” plc (BLD). Компанията е учредена от българи и е специализирана в инвестиции в жилищни и ваканционни имоти.

Първоначално стратегията на фонда ще е насочена към инвестиции в жилищни имоти и ваканционни обекти на българското Черноморие и ски курортите. Компанията си запазва възможността да инвестира в земя и в други проекти и райони на страната.

Капиталът на фонда е 25 млн. английски лири, от които 23 млн. лири са привлечени със съдействието на финансовия консултант и брокер Seymour Pierce Limited, който пласира 23 000 000 акции на продажна цена от 100 пенса за акция. Предлаганите за продажба акции представляват 92% от общия капитал на компанията.

Христо Илиев е главен изпълнителен директор на фонда и член на Борда на директорите. Той също така е председател на Съвета на директорите на Адрес Груп.

Димитър Савов поема прякото управлението на BLD като Изпълнителен директор и освобождава заеманите от него ръководни длъжности в Адрес Груп. Димитър Савов работи в структурата на компанията първо като финансов директор, а по-късно като изпълнителен директор, под чието управление са създадени и работят дъщерните дружества Фортън Интернешънъл и Адрес Инвест. 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:08 | 29.08.22 г.
fallback